perjantai 8. toukokuuta 2009

Lohta ja parsaa hollandaise-kastikkeella





Pakastimentyhjennyspäivät toivat ruokapöytäämme klassikkoherkun, jota olen suunnitellut valmistavani jo hyvän aikaa. Klassikko ei ole syyttä saavuttanut vankkaa suosiotaan, sillä yhdistelmä on ihana! Alennuslohta alennusparsalla, höystettynä margariinin- ja voinjämistä valmistetulla kastikkeella. Et voilà! Pakastimessa on taas tilaa!




Lohi kypsennettiin uunissa ja parsat paistettiin pannulla, molemmat kevyesti suolattuina.




Hollandaise-kastike

Valmistin kastikkeen vatkaamalla vesihauteessa kaksi kananmunan keltuaista, suolalla ja valkopippurilla maustettuna. Kun seos sakenee, sinne lisätään sopivasti voita kuutioina, edelleen vatkaten. Sitten seokseen lisätään ruokalusikallinen vettä ja mukavasti sitruunanmehua. Sekoitellaan sopivaksi. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti